Fortuna Sittard plukt bij MVV eerste zomeraanwinst weg

11 mei 2018, 13:50

In eigen provincie heeft Fortuna Sittard de eerste versterking voor het nieuwe seizoen gevonden. De gepromoveerde Limburgers gaan in zee met de 22-jarige Alessandro Ciranni, die overkomt van MVV Maastricht. De rechtsback tekent in Sittard voor drie seizoenen.

Ciranni speelde sinds 2016 voor MVV, dat hem destijds bij KRC Genk weghaalde. "Alessandro is een getalenteerde jonge speler met veel groeipotentieel. Hij komt voort uit de jeugdopleiding van Genk. Een club en een opleiding van naam en faam in België", aldus voorzitter Isitan Gün. "Alessandro is aanvallend ingesteld, waarbij zijn snelheid natuurlijk goed van pas komt. Echt een speler die goed past in de lange termijn strategie van de club."

Ciranni werd aangetrokken door het karakter van de club. "Tijdens de gesprekken kwam het familiegevoel dat binnen deze club heerst meteen naar voren. Dat vind ik heel belangrijk", zegt de aanwinst. "Daarnaast ben ik een ambitieuze speler en die ambitie vind ik ook terug bij Fortuna Sittard. Dat hebben ze dit seizoen wel bewezen. Daarom wil ik meegaan in dit project. Samen met mijn medespelers wil ik ervoor zorgen dat we ons volgend seizoen handhaven en een rol van betekenis kunnen spelen. We gaan niet 'zomaar' meedoen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen