Cocu wint Rinus Michels Award, Reiziger beste in Jupiler League

11 mei 2018, 14:23

Phillip Cocu heeft de Rinus Michel Award gewonnen. De man die PSV kampioen maakte dit Eredivisie-seizoen werd door zijn collega-trainers gekozen tot de allerbeste. Hij werd daarmee verkozen boven John van den Brom (AZ) en Giovanni van Bronckhorst. Michael Reiziger kreeg de ereprijs in de Jupiler League. 

Daarmee troeft hij Michael Reiziger (Jong Ajax), Henk de Jong (De Graafschap), Dick Lukkien (FC Emmen), Gérard de Nooijer (FC Dordrecht) en Mike Snoei (Telstar) af. Paul van der Zwaan is tot de beste amateurtrainer gekozen, terwijl Ajax de beste jeugdopleiding heeft in het betaalde voetbal. Westlandia is het bij de amateurs, zo werd besloten tijdens het trainerscongres.

Bondscoach Ronald Koeman was aanwezig om de prijs te overhandigen aan Cocu, maar hij was – evenals Van den Brom en Van Bronckhorst – niet aanwezig en gaf per video een reactie op zijn prijs. "Ik was wel graag aanwezig geweest, want het is een eer om te winnen. Maar het valt dit keer samen met iets in mijn privé-sfeer. En daar geef ik nu de voorkeur aan."

Wel is hij er erg blij mee, een prijs van collega's: "Hier spreekt ontzettend veel waardering vanuit hen van uit. Dit voelt als een grote waardering. Daarom wil ik iedereen bedanken voor hun stem." Vorig seizoen ging Peter Bosz er met de prijs vandoor.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen