UEFA klaagt Buffon aan voor wangedrag tegen Real Madrid

11 mei 2018, 16:50

De UEFA heeft Gianluigi Buffon aangeklaagd vanwege zijn gedrag na afloop van de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Juventus. De veertigjarige Italiaan verloor in de slotfase van dat duel zijn zelfbeheersing en stormde op scheidsrechter Michael Oliver af, wat hem op een rode kaart kwam te staan. Na de wedstrijd vervolgde hij zijn tirade.

In de slotfase van de returnwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League kreeg Real Madrid een strafschop, tot woede van alles en iedereen bij Juventus. Buffon ging door het lint en beukte de Engelse arbiter, die de Italiaan daarop een rode kaart gaf. De penalty werd raak geschoten door Cristiano Ronaldo, waardoor de Madrilenen doorstootten naar de halve finale van de Champions League.

"Eén persoon mag niet zomaar een droom verwoesten na een buitengewone comeback. Dan heb je een vuilnisbak op de plaats van het hart. Als je daarnaast de persoonlijkheid niet hebt om in zo'n stadion te fluiten, dan moet je samen met een zakje chips op de tribunes plaatsnemen", brieste Buffon na afloop.

Die uitspraken kunnen Buffon duur komen te staan. De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond gaat zich buigen over de uitspraken die de Italiaan na de wedstrijd heeft gedaan en zal naar verwachting op 31 mei uitspraak doen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen