Nilis verlaat PSV en wordt assistent-trainer bij VVV-Venlo

11 mei 2018, 20:53

PSV laat Luc Nilis naar VVV-Venlo vertrekken. De vijftigjarige Belg wordt in De Koel assistent van Maurice Steijn. Het Eindhovense clubicoon werkte de laatste jaren als individueel coach voor de aanvaller. PSV wilde Nilis graag aan boord houden, maar de oud-spits opteerde een nieuwe uitdaging.

Niet zo lang geleden lichtte PSV de optie in Nilis' contract. "Wij hadden Luc graag behouden, maar uit respect voor zijn verdiensten bieden we hem de ruimte om naar VVV Venlo te vertrekken", zegt technisch manager Marcel Brands op de website van PSV.

Nilis ontfermde zich bij PSV over aanvallers van de A-selectie, Jong PSV en PSV onder 19 en onder 17. "In de constructie bij PSV verdeel ik mijn aandacht over meerdere aanvallers bij meerdere teams. VVV heeft me een andere rol aangeboden en ik denk dat die me ook wel ligt", aldus Nilis.

Naast de rol van assistent-trainer, vervult Nilis in Venlo ook de functie van specialistentrainer. "Luc kan spelers helpen zich te verbeteren en heeft daarmee een meerwaarde in onze technische staf", aldus manager voetbal Stan Valckx op het clubkanaal van VVV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen