Oranje onder 17 met honderd procent score naar kwartfinale EK

11 mei 2018, 23:03

Met een honderd procent score meldt Oranje onder 17 zich in de kwartfinale van het EK. De ploeg van Kees van Wonderen (foto) klopte vrijdag ook de leeftijdsgenoten van Servië (2-0). Na eerdere zeges op Duitsland (0-3) en titelhouder Spanje (2-0) was het jeugdelftal al verzekerd van een plekje bij de laatste acht. De volgende tegenstander is Ierland.

Ook tegen Servië hield Oranje de nul en nam Brian Robbey de honneurs in de spits uitstekend waar. Omdat Nederland zich al gekwalificeerd had, kreeg topschutter Daishawn Redan rust. Robbey betaalde het vertrouwen uit door beide goals voor zijn rekening te nemen.

"Mooi voor hem en voor het team", zegt Van Wonderen op OnsOranje.nl. "We zijn niet alleen afhankelijk van de goals van Redan, ook anderen scoren gemakkelijk of hebben een goede individuele actie. Dit team is echt heel veelzijdig. We kunnen op verschillende manieren een tegenstander bespelen."

Nu wacht komende maandag Ierland, op papier ploeg van een ander kaliber dan Duitsland en Spanje. Maar van onderschatting is geen sprake, aldus Van Wonderen. "Dat gevaar zou kunnen ontstaan na de poulefase, maar daarvoor moeten we waken. In deze fase van het toernooi heb je alleen nog maar sterke ploegen. Aan ons de taak om te laten zien dat wij sterker zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen