Gisteren gemist: Alves niet op WK, FIFA krijgt CL-licentie

12 mei 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 11 mei.

Nilis verlaat PSV en wordt assistent-trainer bij VVV-Venlo

PSV laat Luc Nilis naar VVV-Venlo vertrekken. De vijftigjarige Belg wordt in De Koel assistent van Maurice Steijn. Het Eindhovense clubicoon werkte de laatste jaren als individueel coach voor de aanvaller. PSV wilde Nilis graag aan boord houden, maar de oud-spits opteerde een nieuwe uitdaging.

Dani Alves moet definitief een streep zetten door het WK

Dani Alves ontbreekt op het WK. Dat heeft de Braziliaanse bond vrijdag bevestigd. Een zware knieblessure is de oorzaak. Een afgescheurde, voorste kruisband is de diagnose. Het wereldkampioenschap begint over ruim een maand. Bondscoach Tite maakt komende maandag de WK-selectie van Brazilië bekend.

Ten Napel verklapt: FIFA 19 krijgt licentie Champions League

De FIFA-serie wordt vanaf volgend seizoen uitgebreid met de officiële Champions League en Europa League. Evert ten Napel verklapte dit vrijdag bij FOX Sports, dat de finale om de algehele titel van de eDivisie uitzendt. Ten Napel is de vaste FIFA-commentator van de Nederlandse versie van de populaire videogame.

Feyenoord mag steeds meer hopen na gelijkspel Marseille

Olympique Marseille dreigt in de Ligue 1 buiten de top-drie te vallen. Voor Feyenoord is dat een belangrijke voorwaarde om volgend seizoen alsnog rechtstreeks de groepsfase van de Europa League in te gaan. Marseille speelde vrijdagavond gelijk op bezoek bij EA Guingamp (3-3).

Schuurs debuteert met een oefennederlaag voor Ajax

Het officieuze Ajax-debuut van Perr Schuurs (op archiefbeeld) heeft geresulteerd in een nederlaag (1-0). De Amsterdammers besloten vrijdag het seizoen met een oefenwedstrijd in Abu Dhabi tegen Al-Ahly. Ajax verloor door een doelpunt in de slotfase.

Belangrijke uitslagen:

Al Ahly - Ajax 1-0

FC Twente Vrouwen - PSV Vrouwen 5-2

Antalyaspor - Istanbul Basaksehir 0-2

Guingamp - Olympique Marseille 3-3

Oranje onder 17 - Servië onder 17 2-0

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen