Zware tijd voor Lijnders: "Ben als persoonlijkheid getest"

12 mei 2018, 11:11   Bijgewerkt: 12 mei 2018, 11:19

Nee, gemakkelijk heeft Pepijn Lijnders het niet sinds hij werkt bij NEC. De hoofdtrainer, die eerder dit seizoen Adrie Bogers opvolgde, legde het in de strijd om promotie af tegen Fortuna Sittard en staat met de ploeg nu op het punt om uit de play-offs te knikkeren. Hij geeft toe dat het niet gemakkelijk is.

Dat zegt de 35-jarige coach tegen De Limburger. "Het afgelopen halfjaar ben ik als persoonlijkheid echt getest. Dat is confronterend, want je leert jezelf kennen. Je moet heel snel opstaan en richting geven aan het elftal. Je wordt niet alleen als coach getest, maar vooral als mens. Hoe sterk ben je? Na vijf wedstrijden wachtten de supporters van NEC ons al op. Het enige waar ik mee bezig was, was om dat weg te houden van mijn team en mijn staf", legt hij uit.

Daar is hij wel tevreden over. "Ik heb geprobeerd iedereen te beschermen. Daar ben ik best trots op. Het doet wat met een groep als heel veel mensen tekeergaan. Het managen van een bepaald verwachtingspatroon is moeilijk. Zeker gezien de manier waarop ik in de winterstop mijn entree maakte bij NEC. Normaal komt een trainer tussentijds als er iets fout is gegaan. Maar het ging qua punten goed, we stonden gelijk met Fortuna. Voor de buitenwacht en de media was dat een heel aparte situatie. De club keek naar de lange termijn en wilde een bepaalde verandering in de manier van spelen. Dat alles, plus het feit dat we de eerste wedstrijden verloren, maakte het allemaal heel hectisch."

NEC verloor het eerste duel met 4-0 van FC Emmen en staat zondag dus voor een zeer lastige opgave.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen