Emmen-voorzitter: "We moeten omhoog, zo simpel is het"

12 mei 2018, 11:19   Bijgewerkt: 12 mei 2018, 13:36

FC Emmen bivakkeerde lange tijd vrij kleurloos in de Jupiler League, maar heeft dit seizoen een serieuze kans om te promoveren. De ploeg uit Drenthe won in de tweede ronde midweeks met 4-0 van NEC en heeft daardoor een goede kans om de finale te halen. Volgens voorzitter Ronald Lubbers is promotie een must.

Dat zegt de ambitieuze 51-jarige voorzitter in Dagblad van het Noorden. "Promotie is meer dan nodig. Ik wil geen extra druk opleggen, maar het wordt hoog tijd dat we de cirkel van de eerste divisie doorbreken. Als het weer niet lukt, is een vierde plaats straks ook niet meer genoeg. Na al die jaren hebben de meeste mensen de meeste wedstrijden in de Jupiler League onderhand wel gezien", beseft hij.

Promotie zou prachtig zijn voor Emmen. "We moeten gewoon omhoog. Zo simpel is het. Dan tonen we eindelijk aan dat Emmen meer in zijn mars heeft. Bij de Zuidoost-Drent is het van nature: eerst zien, dan geloven. Het vertrouwen in eigen kunnen is niet optimaal, zeg maar. Maar over een week kan alles anders zijn. Bij Fortuna Sittard zaten nog niet eens zolang geleden maar duizend man op de tribune. En kijk wat promotie daar heeft losgemaakt. Dat moet bij ons toch ook kunnen?''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen