Spoorboekje: vervolg play-offs, degradatiestrijd in Engeland

13 mei 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 13 mei.

Nieuws

Vervolg van de play-offs

In de Eredivisie kon FC Utrecht in de play-offs een achterstand in eigen huis nog ombuigen, terwijl ADO Den Haag op bezoek bij Vitesse niet voor een wonder kon zorgen. Hoe is dat voor de ploegen in de Jupiler League? De Graafschap zal hopen op een scenario a la Utrecht, terwijl NEC moet doen wat de ploeg van Alfons Groenendijk niet lukte. Het wordt al met al weer een mooie voetbalzondag in de strijd om de twee Eredivisie-plekken.

Wedstrijden 

Swansea City - Stoke City (16.00 uur)

Een bijzonder groot wonder heeft Swansea City nodig om degradatie nog af te wenden naar de Championship. De (traditioneel) Nederlands getinte selectie, ditmaal met Erwin Mulder, Mike van der Hoorn, Leroy Fer en Luciano Narsingh moet zelf in elk geval winnen, om Stoke komend seizoen niet tegen te komen op het tweede niveau in Engeland. Het zou een meer dan grote ontsnapping zijn. 

Huddersfield Town - Arsenal (16.00 uur)

Mocht het inderdaad niet meer spannend worden in Wales, dan is het wel de moeite waard om door te schakelen naar de allerlaatste Premier League-wedstrijd van Arsenal onder leiding van Arsene Wenger. Er komt definitief een afscheid van de Fransman na dit duel: wordt het nog vuurwerk in het slotakkoord van The Gunners?

AS Roma - Juventus (20.30 uur)

In wat voor Kevin Strootman zijn honderdste duel is in dienst van AS Roma kan de ploeg uit de hoofdstad Champions League-voetbal veiligstellen. De nummer drie van het klassement heeft aan een punt genoeg om dat te bereiken. Voordeel is dat Juventus, dat vorige week officieus kampioen werd, ook genoeg heeft aan een punt voor een definitief feestje. Eerder dit seizoen, in december, won Juve overigens met 1-0 van Roma.

Levante - FC Barcelona (20.45 uur)

Het feit dat FC Barcelona al kampioen van Spanje is, leverde vorige week een ontspannen wedstrijd op. En dan zijn balkunstenaars als Lionel Messi en Andrés Iniesta over het algemeen op hun best. De enige druk die er nog op staat, is het feit of de Catalanen een heel seizoen lang ongeslagen gaat blijven. Daar zullen ze ongetwijeld alles voor over hebben op bezoek bij Levante. 

Voetbal op tv 

10.00 uur: De Tafel van Kees, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

12.30 uur: De Graafschap - Telstar, FOX Sports 1, live verslag van het play-off-duel

14.30 uur: NEC - FC Emmen, FOX Sports 1, live verslag van het play-off-duel

16.00 uur: Southampton - Manchester City, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

16.45 uur: Sparta - FC Dordrecht, FOX Sports 1, live verslag van het play-off-duel

18.30 uur: Dit was het Weekend, FOX Sports 1, terugblik op het voetbalweekend

19.50 uur: Rondo, Ziggo Sport, voetbalpraatprogramma

20.00 uur: Roda JC - Almere City, FOX Sports 1, live verslag van het play-off-duel

20.30 uur: AS Roma - Juventus, Eurosport 2, live verslag van het Serie A-duel

20.45 uur: Levante - FC Barcelona, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

21.55 uur: Studio Voetbal, NPO 1, voetbalpraatprogramma

23.30 uur: Match of the Day, BBC One, samenvattingen van de Premier League-duels 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen