Vitesse plaatst zich voor play-off-finale na simpele zege op ADO

12 mei 2018, 20:21

Vitesse heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de return van de halve finale van de play-offs om Europees voetbal. In eigen huis verdedigden de Arnhemmers een 5-2 voorsprong tegen ADO Den Haag, dat vier keer moest scoren om een ronde verder te komen. Dat gebeurde niet, want treffers van Tim Matavz en Mason Mount brachten Vitesse op rozen. Abdenasser El Khayati maakte de eretreffer die past bij het uitstekende seizoen van ADO Den Haag: 2-1.

Voor ADO was er na de oorwassing van afgelopen woensdag een wonder nodig om plaatsing voor de finale nog te bewerkstelligen. De ploeg van Fons Groenendijk had na de 2-5 nederlaag liefst vier treffers treffers nodig, maar het geloof leek niet aanwezig bij de spelers van ADO. De Hagenezen openden het duel bijzonder gezapig, hadden het tempo te laag liggen en brachten aanvallend veel te weinig. Vitesse vond dat spelbeeld prima, met in het achterhoofd de uitstekende uitgangspositie die het zich had verschaft. Het liet ADO aan de bal en zakte zelf in.

Zodoende moest voor ADO in de tweede helft het vege lijf worden gered. De batterij leek echter helemaal leeg bij de ploeg die in de competitie zo goed had gepresteerd, want nog geen tien minuten na de rust verdubbelde Vitesse de voorsprong en gooide het daarmee het tweeluik in het slot, voor zo ver dat nog niet het geval was. Balverlies van Tom Beugelsdijk leidde tot een uitbraak van Bryan Linssen, die de zestien in dribbelde en Mount bediende. De seizoensrevelatie van Vitesse gleed bij de tweede paal netjes binnen en maakte aan de Haagse illusies een einde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen