Atlético wint moeizaam bij Getafe, verlies voor Seedorf

12 mei 2018, 20:33   Bijgewerkt: 12 mei 2018, 20:39

Atlético Madrid heeft hele goede zaken gedaan in de strijd om de tweede plaats in de Primera Division. Doordat er met pijn en moeite werd gewonnen bij Getafe, kan de blik met een gerust hart op de Europa League-finale. Clarence Seedorf sloot het laatste thuisduel af met een nederlaag, terwijl de derby van Sevilla onbeslist bleef - een resultaat dat voor beide ploegen niet ongunstig was.

Getafe - Atlético Madrid 0-1

Atlético Madrid heeft een grote stap gezet naar de tweede plaats in de Primera Division. Op bezoek bij middenmoter Getafe ging het zeker niet gemakkelijk, maar een vroeg doelpunt van Koke bracht de elf van Diego Simeone de belangrijke drie punten. De middenvelder schoot laag in de verre hoek binnen: toch ging de meeste aandacht na het duel (wederom) uit naar keeper Jan Oblak. De Sloveen keerde de inzet van Faycal Fajr uit een penalty knap en dus ging Atléti met drie punten huiswaarts. Als Real Madrid wat laat liggen, is de stadgenoot verzekerd van plek twee.

Real Betis Sevilla - Sevilla 2-2

Een vroeg doelpunt van Marc Bartra bracht Sevilla, dat onder de Joaquín Caparrós, de derde trainer dit seizoen de eerste twee duels had gewonnen, in de problemen. Om uitzicht te houden op de voorronde van de Europa League was er in de derby minimaal een punt nodig. Caparrós bracht Wissam Ben Yedder in en door onoplettendheid achterin bij Betis kon hij de gelijkmaker binnenwerken na een klein uur. Na tachtig minuten verlengde de aanvaller een hoekschop, waaruit Simon Kjær zelfs de 1-2 maakte.  Een derde zege op rij kwam er echter niet voor Sevilla - dat door de nederlaag van Getafe wél de zevende plaats en het EL-ticket pakte: Loren Morón meteen daarna gelijk. 

Deportivo La Coruña - Villarreal 2-3

Na welgeteld een minuut stond Clarence Seedorf met zijn elftal al op achterstand in voorlopig de laatste thuiswedstrijd in de Primera Division. Een wereldschot van Samu Castillejo in de verre hoek bracht Villarreal op voorsprong: hij krulde de bal heerlijk binnen. Zijn tweede goal, na 45 minuten, was bijna net zo mooi: een prachtige steekpass van Pablo Fornals werd op waarde geschat door de rechtsbuiten. Diezelfde Fornals had na een half uur Trigueros ook al in staat gesteld om te scoren. Dus was het halverwege al 0-3: dankzij twee treffers van Borja Valle sloot Seedorf toch nog een heel klein beetje met een goed gevoel het duel af.

Overige uitslagen:

Girona - Valencia 0-1

Alavés - Athletic de Bilbao 3-1

Eibar - Las Palmas 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen