Lyon geeft zege weg zonder Memphis, verlies voor PSG

12 mei 2018, 23:11   Bijgewerkt: 12 mei 2018, 23:20

Memphis Depay werd gewisseld bij een 1-2 voorsprong, maar zag uiteindelijk hoe Olympique Lyon hele dure punten weggaf tegen laagvlieger Strasbourg. Paris Saint-Germain was na OL en Marseille de derde ploeg uit de top-vier die verloor: in eigen huis was Rennes te sterk. Verder speelde Lille zich definitief veilig in de Ligue 1 en liet Mario Balotelli mooie dingen zien. 

Paris Saint-Germain - Rennes 0-2

Bekerwinnaar en landskampioen Paris Saint-Germain heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen afgesloten met een verrassende nederlaag. Rennes, waarbij het eerder dit jaar nog won met 1-6, 1-4 en 2-3, bleek in Parijs te sterk. Een eigen doelpunt van Benjamin Bourigeaud en een heerlijke lob in de verre hoek van Adrien Hunou bezorgden PSG de eerste thuisnederlaag sinds maart 2016: daarmee zet het de matige reeks na twee eerdere gelijke spelen door.

Strasbourg - Olympique Lyon 3-2

Memphis Depay heeft met Olympique Lyon niet geprofiteerd van de nederlaag van concurrent Olympique Marseille. Hoewel de 1-0 achterstand via Stéphane Bahoken nog ongedaan werd gemaakt door Nabil Fekir (penalty) en Houssem Aouar, hij schoot uit een combinatie met Memphis binnen, werd er niet gewonnen. Dat was niet genoeg voor de zege, niet eens voor een punt: een kopbal van Nuno da Costa én een treffer van Dimitri Lienard zorgden voor lijfsbehoud voor Strasbourg, maar een kater bij Memphis. Hij werd namelijk bij een 1-2 voorsprong naar de kant gehaald. Door het verlies zakt OL naar de derde plaats en moet het zelfs nog vrezen voor het Champions League-ticket.

Verder heeft OSC Lille, waar Anwar El Ghazi de hele wedstrijd op de bank bleef, zich verzekerd van lijfsbehoud. De geplaagd ploeg won voor de derde keer op rij, ditmaal was het te sterk voor Dijon (2-1). Ook Mario Balotelli kende een prettige avond: hij scoorde namens OGC Nice vanaf dertig meter tegen Caen de openingsgoal, maakte uit een penalty meteen daarna de tweede. Hij zag hoe Allan Saint-Maximin en Jean Michael Seri de score van Balotelli verdubbelden. Christian Kouakou deed een kwartier voor tijd nog wat terug namens de bezoekers (4-1), die na de rode kaart van Ismaël Diomande bijna een helft met een man minder speelden.

Bekijk hier alle uitslagen in de Ligue 1 van zaterdagavond

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen