De Jong tevreden met Utrecht: "Op karakter finale gehaald"

13 mei 2018, 08:48

Ondanks de nederlaag in de eerste wedstrijd en de afwezigheid van middenvelders Zakaria Labyad, Matteusz Klich en Yassin Ayoub plaatst FC Utrecht zich voor de finale van de play-offs. En dus kon trainer Jean-Paul de Jong niets anders dan tevreden zijn met de 2-1 overwinning op sc Heerenveen van zaterdagavond.

"Met frisse spelers in de basis, Willem Janssen die terugkwam van een schorsing en Sander van de Streek die van zijn hamstringblessure af en Giovanni Troupee, zie je toch dat het team, ondanks het gemis van de twee creatieve spelers, in ieder geval alles eraan gedaan heeft om het spel te tonen wat we in de eerste helft tegen SC Heerenveen wilden laten zien: Aan de bal, verzorgd en de ruimtes opzoeken", vond de oefenmeester na het duel tijdens de persconferentie.

De bezoekers speelden ongewijzigd ten opzichte van de eerste wedstrijd. "Je merkt wel dat zij het spel focuste op Henk Veerman, daarom moesten onze twee centrale verdedigers vaak het duel aangaan en dat deden ze goed. Soms valt daar een tweede bal, en zo'n tweede bal resulteerde in de 2-1. In de laatste fase is het daardoor hectisch. In die laatste minuten komen we goed weg, maar op karakter trekken we de overwinning over de streep en zijn we blij dat we met deze groep in staat zijn om de finale te bereiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen