Spoorboekje: deadline WK-voorselectie, play-offduel in Engeland

14 mei 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 14 mei.

Nieuws

Deadline voor voorlopige WK-selectie

WK-gangers hebben tot vandaag de tijd hun voorlopige selectie in te dienen bij de FIFA. De Braziliaanse bondscoach Tite zal vandaag zijn definitieve lijst met 23 spelers prijsgeven. De deadline voor die definitieve selectie staat voor 4 juni.

Wedstrijden

Karabükspor - Fenerbahce (19.00 uur)

Na de verloren bekerfinale moet Fenerbahce op bezoek bij hekkensluiter Karabükspor met ruime cijfers winnen om de titelstrijd nog enigszins spannend te maken. Dat is overigens nog wel goed mogelijk: Karabükspor verloor de laatste twaalf duels in de Süper Lig (veertig goals tegen, zes voor), terwijl de ploeg van Vincent Janssen juist zes duels op rij won, met negentien treffers voor en slechts vier tegen.

Brøndby IF - FC Midtjylland (19.00 uur)

De Deense titelstrijd is in volle gang, zeker als maandagavond de nummer één en twee in actie komen tegen elkaar. Het verschil is momenteel drie punten in het voordeel van de thuisploeg, maar Rafael van der Vaart - vermoedelijk weer niet bij de selectie - en zijn ploeggenoten zullen er alles aan doen om te winnen: dan worden het nog twee zeer spannende speelrondes in de Superliga.

Fulham - Derby County (20.45 uur)

Na de verrassende 1-0 overwinning van Derby County, de nummer zes van de Championship, op Fulham, dat op pijnlijke wijze naast een rechtstreeks promotieticket greep, willen de bezoekers ongetwijfeld dat stuntje een vervolg geven op Craven Cottage. Welke van de twee teams plaatst zich als eerste voor de finale, de welbekende 'wedstrijd om 195 miljoen euro'?

Voetbal op tv

20.50 uur: Fulham - Derby County, Ziggo Sport Select - live verslag van halve finale Championship

22.00 uur: Natafelen, FOX Sports 1 - talkshow met gasten uit het journaille

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen