PSV slaat CL-voorronde over dankzij zege van Liverpool

13 mei 2018, 17:52   Bijgewerkt: 13 mei 2018, 17:58

Liverpool heeft zich zondag in de Premier Leauge verzekerd voor een Champions League-ticket. Voor PSV is dat uitstekend nieuws, want de Eindhovenaren hoeven zo maar één voorronde te overleven om de groepfase van het miljoenenbal te bereiken. Mocht dat mislukken, dan wacht in ieder geval het hoofdtoernooi van de Europa League.

PSV wist al een tijdje dat het de verrichtingen van Liverpool in de gaten moest houden. Als de The Reds zich plaatsen voor de Champions League – ofwel via de Premier League ofwel als CL-winnaar – bracht dat enorme voordelen met zich mee. Op de laatste speeldag van de Premier League plaatste Liverpool zich definitief en hoeft PSV een horde minder te nemen in de zogenaamde 'kampioenen route', waarin de Eindhovenaren enkel landskampioenen kunnen treffen. 

Dankzij Mohamed Salah, Dejan Lovren, Dominic Solanke en Andy Robertson won Liverpool met 4-0 van Brighton & Hove Albion. Salah vestigde met zijn doelpunt een record. Hij scoorde voor de 32ste keer in een Premier League-seizoen met 38 rondes. Nog nooit scoorde iemand zoveel doelpunten. Achteraf was de overwinning niet eens nodig geweest, want enige concurrent Chelsea ging hard onderuit bij Newcastle United (3-0).

Lees ook: Hoe halen Nederlandse clubs CL in opgefriste voorrondes?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen