Swansea City degradeert, Van Aanholt scoort wederom

13 mei 2018, 18:16

Swansea City is op de slotdag van de Premier League gedegradeerd naar het Championship. De werkgever van Nederlanders Leroy Fer, Mike van der Hoorn, Erwin Mulder en Luciano Narsingh had tegen Stoke City nooit uitzicht op een wonder. Patrick van Aanholt zorgde voor enig Nederlands succes. Hij was goud waard voor Crystal Palace.

Swansea City - Stoke City 1-2

Swansea verloor met 1-2 van het al gedegradeerde Stoke City. Andy King hielp The Swans nog aan een snelle voorsprong, maar Badou Ndiaye en Peter Crouch dompelden de thuisploeg in rouw. Swansea had een overwinning met een reuze uitslag en een nederlaag van Southampton nodig om The Saints voorbij te gaan op de ranglijst. Southampton verloor in de slotfase van Manchester City (0-1), maar hoefde zich door de ontwikkelingen in Wales geen moment zorgen te maken.

Crystal Palace - West Bromwich Albion 2-0

Patrick van Aanholt meldt zich straks met opgeheven hoofd bij het Nederlands elftal. Hij vertolkte een absolute glansrol bij Crystal Palace, dat voor de eer speelde tegen degradant West Bromwich Albion. Eerst bereidde Van Aanholt de 1-0 van Wilfried Zaha voor, en was hij later zelf het eindstation. Het was zijn vijfde doelpunt van dit seizoen. Meest opvallend is dat Van Aanholt voor de derde keer op rij scoorde.

Huddersfield Town - Arsenal 0-1

Het tijdperk van Arsene Wenger bij Arsenal is nu echt voorbij. Na 22 jaar neemt de Fransman afscheid met een minimale zege op Huddersfield Town. Pierre-Emerick Aubameyang schonk Wenger zijn mini-cadeautje. Hoogtepunt was de staande ovatie voor Wenger in de 22ste minuut. Het hele stadion van Huddersfield Town ging staan om Le Professeur uit te zwaaien. Wenger laat Arsenal achter als nummer zes van Engeland.

Overige uitslagen:

Liverpool - Brighton & Hove Albion 4-0

Southampton - Manchester City 0-1

Manchester United - Watford 1-0

Tottenham Hotspur - Leicester City 5-4

Newcastle United - Chelsea 3-0

West Ham United - Everton 3-1

Burnley - Bournemouth 1-2

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen