Club Brugge trekt Belgische landstitel over de streep

13 mei 2018, 20:22

Club Brugge is de nieuwe kampioen van België. Blauw-Zwart, waar Ruud Vormer en Stefano Denswil in de basis stonden, speelde zondag zelf gelijk bij concurrent Standard Luik (1-1). Omdat Anderlecht verloor bij AA Gent (1-0) is Brugge een wedstrijd voor het einde ook niet meer te achterhalen door de club Brussel. 

Al het hele seizoen was Club Brugge heer en meester in België. Vaak de grote man was aanvoerder Vormer, die door zijn vorm ook dicht tegen het Nederlands elftal aan zit. In de reguliere competitie maakte de oud-Feyenoorder tien doelpunten. Maar in de play-offs ging het met Vormer én Club Brugge allemaal wat minder.

In de Belgische competitie is het vaste prik dat in de play-offs de punten worden gehalveerd. Ook toen was Brugge's marge royaal (twaalf punten) op Standard Luik, de nummer twee. Maar Club begon punten te morsen. Er waren nederlagen tegen Gent, Anderlecht en remises tegen RC Genk en Luik. In de kampioenspoule overtuigde Brugge alleen maar tegen Charleroi. Achtervolgers Standard Luik en Anderlecht roken bloed. Zeker omdat Club Brugge zondag naar Sclessin moest. Anderzijds kon de koploper daar ook de zaak definitief beslissen.

Standard deed er alles aan, maar kon het titelfeest niet voorkomen. De thuisploeg kwam nog op voorsprong via Konstantinos Laifis, maar viel de discutabele gelijkmaker vlak voor rust. Vormer bereidde de 1-1 voor, maar gebruikte daarbij zijn hand. De VAR werd ingeschakeld, maar ook hij keurde het doelpunt van Jelle Vossen (foto) goed.

Toen doorkwam dat Anderlecht aan het verliezen was bij Gent, werd duidelijk dat Club Brugge aan een gelijkspel genoeg had. Om de remise over de streep te zetten bracht Ivan Leko nog de 42-jarige Timmy Simons binnen de lijnen. Zijn verdedigende kwaliteiten en ervaring waren nodig om te overleven in een verhitte slotfase. Club Brugge hield stand en kon het kampioensfeest gaan vieren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen