Vormer trots op titel: "Beste seizoen ooit voor mij"

14 mei 2018, 08:41

Ruud Vormer werd dit seizoen al uitgeroepen tot de beste speler van België, toch vindt de middenvelder dat hij deze voetbaljaargang, waarin hij zondag de titel greep met Club Brugge na een 1-1 gelijkspel tegen Standard Luik, nog beter dan het afgelopen jaar. "We verdienen de titel, daar moet je eerlijk in zijn", vertelde hij.

Tegenover De Telegraaf ging hij in op zijn prestaties, die hem eerder al de Gouden Schoen opleverde. "Voor mij persoonlijk is dit het beste seizoen ooit. Deze statistieken ga ik wellicht nooit meer halen", aldus Vormer over zijn dertien doelpunten en negentien assists. "Ondanks de mindere play-offs hebben we een fantastisch seizoen gedraaid. We zijn een meer dan terechte kampioen."

In de kampioenswedstrijd, waarin Vormer wederom een assist gaf, mocht ook de afscheidnemende Timmy Simons, 41 jaar (!), nog even meedoen. "Dit is een fantastische manier om afscheid te nemen", glimlachte de oud-PSV'er.

Met Stefano Denswil stond er naast een voormalig speler van Feyenoord en PSV ook een oud-Ajacied op het veld. "In de play-offs hebben we het moeilijk gehad, maar we zijn ervoor blijven strijden en daarvoor hebben we de beloning gekregen. Als je twee keer in drie jaar kampioen wordt, is dat een heel bijzondere prestatie waar je trots op mag zijn", vond de verdediger.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen