Definitief: FC Utrecht legt Van Overeem vast tot en met 2022

14 mei 2018, 12:33

FC Utrecht heeft zich officieel versterkt met Joris van Overeem. De middenvelder komt, zoals verwacht, over van AZ en tekent een contract voor vier seizoenen in de Domstad. Beide clubs maken geen transfersom bekend voor de overgang van de allrounder, die vermoedelijk de opvolger wordt van Zakaria Labyad, die onderweg is naar Amsterdam waar voor hem een langdurig contract klaarligt. 

"We zien Joris als een directe versterking voor het middenveld van onze ploeg", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de clubsite. "Met Joris halen we iemand in huis die op meerdere posities in die linie uit de voeten kan. Het is een moderne middenvelder met veel voetballend vermogen en dynamiek in zijn spel. Hij heeft een aanvallende mindset, kan goals maken en teamgenoten in scoringspositie brengen. We geloven in zijn kwaliteiten, drive en potentie."

In Utrecht gaat hij de leegte op het middenveld opvullen die is ontstaan na het vertrek van Yassin Ayoub. Ook Labyad vertrekt, al moet dat nog officieel bekend worden gemaakt door Ajax en Utrecht. Dat lijkt echter een kwestie van tijd. Maandag werd eerder al bekend dat ook Simon Gustafson in beeld is bij Utrecht om het uitgedunde middenveld te komen versterken.

Meermaals werd Van Overeem geroemd in Alkmaar en een aantal keer maakte hij een prachtig doelpunt, maar een vaste basisplaats veroverde hij nooit bij de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. In totaal kwam hij tot 117 optredens in het eerste elftal, waarin hij 14 doelpunten maakte. Eerder speelde namens FC Dordrecht in de Eredivisie; toen werd hij verhuurd en kwam hij tot 34 optredens, waarin hij tweemaal scoorde. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen