Pochettino hoopt dat Tottenham gaat investeren op transfermarkt

14 mei 2018, 14:37

Mauricio Pochettino wil zich gaan roeren op de transfermarkt met Tottenham Hotspur. De oefenmeester denkt dat de Spurs er niet langer mee weg komen dat ze een stuk minder investeren dan de concurrentie. Bovendien kwam er ook contractnieuws: Kyle Walker-Peters verlengde zijn contract tot en met 2021 in Londen.

Daarmee werd de toon voor een fanatieke transferzomer gezet, als het aan Pochettino ligt ten minste. "Ik denk dat we na vier seizoenen iets moeten veranderen om echt mee te doen om de grote prijzen", vertelt de oefenmeester tegenover The Telegraph. "Het was geweldig, maar we moeten nu doorpakken." De Argentijn, die naar verluidt minstens zo'n 150 miljoen euro wil investeren, hoopt dat de clubeigenaren meegaan in zijn plan.

"Het is belangrijk dat we een nieuw stadion krijgen, maar dat is niet genoeg. We moeten lef en riscico's durven nemen, als we mee willen doen in de top. We kunnen niet winnen zonder veel geld te besteden", aldus Pochettino. "Het is uiteindelijk aan de bazen van de club, ik hoop dat ze het aandurven."

Sterspeler Harry Kane werd zelf opgeleid, terwijl Dele Alli en Christian Eriksen (relatief) vroeg werden gekocht door de Spurs. De laatste jaren ging de club wel al steeds meer uitgeven: afgelopen zomer 121 miljoen, de seizoenen daarvoor 83, 71 en 48 miljoen euro. Het nadeel is echter dat andere clubs ook shoppen bij Tottenham.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen