Sturing ziet kansen fifty-fifty ondanks slechte reeks tegen Utrecht

14 mei 2018, 14:51

Als Vitesse de finale van de play-offs wil winnen van FC Utrecht, moet het vooral in eigen huis toeslaan. Dat denkt trainer Edward Sturing, die beschikt over een geheel fitte selectie. En dat is anders dan tegenstander uit de Domstad, die tegen sc Heerenveen ook al veel moest wisselen. Al wint Vitesse de laatste jaren nooit meer van de opponent die het dinsdag treft.

"Het lichaam kan veel, maar het is ook mindset", vertelde Sturing over de fitheid tegenover De Gelderlander. Alleen Arnold Kruiswijk is nog altijd geblesseerd aan zijn rug. "Vandaar dat we ons trainingsprogramma hebben aangepast. Het is nu een tijd van rusten en herstellen. Conditie opbouwen is niet nodig, maar kan nu ook niet meer."

Op die wijze denkt de coach in het eigen GelreDome een grote slag te kunnen slaan in aanloop naar de return. Sturing: "De kansen zijn fifty-fifty. Ik zie geen uitgesproken favoriet. Dat Vitesse de laatste jaren geen geweldige resultaten in Utrecht heeft geboekt, zegt ook niets. Het gaat er om hoe we er nu allemaal voor staan. En dan is het voor ons zaak allereerst die eerste thuiswedstrijd maar eens te winnen. Dan hebben we in elk geval een goede uitgangspositie voor de return."

Dit seizoen speelden de Arnhemmers met 1-1 gelijk en werd het uitduel met liefst 5-1 verloren. De laatste zeven ontmoetingen daarvoor, verloor Vitesse er liefst vijf. De andere twee keer werd het gelijk: op 9 november 2013 (!) werd er voor het laatst gewonnen. Onder leiding van Peter Bosz werd het 301 dankzij doelpunten van Christian Atsu, Mike Havenaar en Davy Pröpper.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen