Voormalig verdediger Luirink aan de slag bij AZ als jeugdtrainer

15 mei 2018, 14:20

Gijs Luirink keert terug bij AZ. De voormalig profvoetballer gaat aan het werk in de jeugdacademie van de Alkmaarders en neemt komend seizoen het Onder 16 team onder zijn hoede. Hij tekent als jeugdtrainer een contract tot en met 2020.

"Vierenhalf jaar geleden kwam ik als speler naar FC Volendam, waar ik ook al snel aan de slag ging in de jeugdopleiding. Ik begon als assistent en kreeg steeds meer het idee dat het trainersvak datgene is wat ik wil uitoefenen. De afgelopen twee seizoenen was ik hoofdtrainer van de Onder 16 en Onder 17", vertelt Luirink op de site van AZ. Daar viel hij op en zo kreeg hij een kans in Alkmaar. Een volgens hem mooie kans.

"Ik kan niet oordelen over alle jeugdopleidingen in Nederland, maar ik denk wel dat AZ een van de meest interessante en leerzame is. Door alle goede verhalen en het prachtige complex verwacht ik dat dit een fantastische omgeving is om zowel de spelers als mijzelf maximaal te ontwikkelen. Het was dus een heel makkelijke keuze om hier te tekenen", aldus de jeugdtrainer.

Ook Paul Brandenburg, hoofd jeugdopleidingen in Alkmaar, is content met het aantrekken van Luirink. "De afgelopen jaren heeft hij bij Volendam bewezen een enorme meerwaarde te hebben op het gebied van talentontwikkeling. Hij heeft een duidelijke visie op voetbal en talent die goed aansluit bij hoe wij daarover denken binnen de AZ Jeugdopleiding."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen