Sturing looft het karakter van Vitesse: "Zit echt in deze ploeg"

16 mei 2018, 09:13   Bijgewerkt: 16 mei 2018, 09:23

Vitesse sleepte er dinsdagavond een uitstekende uitgangspositie uit voor de return tegen FC Utrecht in de finale van de play-offs om een Europa League-ticket. Met pijn en moeite en dankzij verdediger Guram Kashia werd er met 3-2 gewonnen in eigen huis. Dus is trainer Edward Sturing tevreden: "De opdracht was winnen en we hebben karakter getoond."

En dat is iets wat de coach graag ziet. "Dat karakter zit echt in de ploeg", glimlachte de coach tegenover Omroep Gelderland. "Het was een heet avondje, maar dat zijn ook de leukste. We zullen zien wat deze overwinning waard is. Het ging om winnen, welke uitslag maakte mij niet uit. De druk ligt nu bij FC Utrecht. En zaterdag wordt het weer hectisch. Dat vind ik ook het mooiste. Het liefst doe ik dan zelf mee, maar dat gaat niet meer."

In de Domstad zal de coach het wel moeten stellen zonder sterspeler Mason Mount. De Chelsea-huurling pakte een gele kaart na het stoppen van een aanval. Sturing: "Dat is wel een aderlating. Maar het zijn de regels als je je tweede gele kaart krijgt. Hij doet eigenlijk nooit wat. Nu moest hij wel een aanval onderbreken. Ik vond het wel een terechte gele kaart."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen