Tete wil na operatie met Lyon de Champions League in

16 mei 2018, 09:35

Na een sterk begin waarin hij onder meer uitstekend speelde tegen Paris Saint-Germain-ster Neymar, is Kenny Tete uit de basis verdwenen bij Olympique Lyon. Hoewel hij net als bij Ajax dus vaak op de bank zit, heeft hij het goed naar zijn zin in Frankrijk. "Ik kan wel zeggen dat ik mijn plekje gevonden heb in Frankrijk", vertelt hij.

Tegenover De Telegraaf blikt hij terug op het afgelopen jaar. "Mijn mindset is sinds mijn vertrek uit Nederland compleet veranderd. Ik geniet weer met mijn familie en ben best tevreden over mijn eerste seizoen. Vooral omdat ik al vanaf september geen moment pijnvrij ben geweest, wekelijks met pijnstillers speelde en toch nog tot 31 wedstrijden ben gekomen. Waarvan 22 in de Ligue 1. Vorige week ben ik eindelijk geopereerd aan mijn meniscus, dat was echt een opluchting. Daarvoor kon ik soms niet eens uit de auto stappen van de pijn."

Zonder Tete kwam de kwalificatie voor de Champions League nog serieus in gevaar. De rechtsback hoopt dat zijn ploeg alsnog het miljardenbal in gaat. "Monaco heeft een puntje meer. Ik wil komend seizoen graag de Champions League in, dat is een van mijn doelen. Hoewel honderd procent fit worden voor mij nu het belangrijkste is voor komend seizoen. En natuurlijk weer mooie dingen meemaken met Oranje, want we moeten ons kwalificeren voor het EK, hè."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen