Spoorboekje: Unnerstall op weg naar PSV, play-offs van start

17 mei 2018, 07:00   Bijgewerkt: 16 mei 2018, 23:39

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 17 mei.

Nieuws

PSV gaat zich versterken met Unnerstall

PSV gaat zich versterken met doelman Lars Unnerstall (27). Onder meer het Eindhovens Dagblad meldt dat de Duitse doelman van VVV-Venlo vandaag medisch wordt gekeurd. Waarschijnlijk legt PSV hem voor drie jaar vast, en stallen de Eindhovenaren hem eerst een jaar bij VVV.

Play-offs-finales van start

We krijgen komend seizoen sowieso een nieuwe ploeg in de Eredivisie: De Graafschap of Almere City gaat het plekje van Roda JC overnemen. Maar wie? En komt daar nog een tweede ploeg bij. Dat moet dan FC Emmen worden, tenminste als zij over twee duels van Sparta Rotterdam winnen. In een uitverkocht huis, een unicum in Drenthe, ontvangen ze de Eredivisionist. Blijven de Kasteelheren wél op de been?

Wedstrijden

FC Emmen - Sparta Rotterdam (18.30 uur)

Exact acht jaar en één dag na de bizarre degradatiewedstrijd tegen Excelsior zal Sparta Rotterdam ongetwijfeld op een ander scenario hopen als in 2010 onder Aad de Mos. In een uitverkocht Oude Meerdijk moet de ploeg van Dick Advocaat vooral rustig blijven. Het zal willen scoren om een goed resultaat mee te nemen naar de return in Het Kasteel. Slagen De Kasteelheren daarin?

Engeland O17 - Nederland 017 (20.00 uur)

Met drie geweldige zeges op rij in de poulefase op Duitsland, Spanje en Servië was deze Onder 17-lichting al gekroond tot de toekomst van het Nederlandse voetbal. Tegen Ierland ging het allemaal echter een stuk minder voortvarend. De jongens hadden een wonderbaarlijke penaltyserie nodig om de halve finale te bereiken. Daarin wacht Engeland: haalt de ploeg van Kees van Wonderen de finale? 

VfL Wolfsburg - Holstein Kiel (20.30 uur)

Het Bundesliga-verblijf van VfL Wolfsburg hangt aan een zijden draadje. Maar via de play-offs kan de werkgever van Paul Verhaegh, Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer de zaak redden. De landskampioen van negen jaar geleden moet zich wel ontdoen van sprookjesploeg Holstein Kiel. Die Störge werden in hun debuutseizoen in de 2. Bundesliga derde en staan op het punt door te stoten naar het voetbalwalhalla van Duitsland. Vanavond is de eerste ontmoeting, de beslissende return volgt maandag.

Voetbal op tv

18.30 uur: FC Emmen - Sparta, FOX Sports 1 - live verslag van play-offduel

20.25 uur: VfL Wolfsburg - Holstein Kiel, FOX Sports 2 - live verslag van Duits play-offduel

20.45 uur: Almere City - De Graafschap, FOX Sports 1 - live verslag van play-offduel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen