Griezmann schiet Atlético naar derde Europa League-winst

16 mei 2018, 22:40   Bijgewerkt: 16 mei 2018, 23:25

De Europa League-finale tussen het onmachtige Olympique Marseille en Atlético Madrid werd beslist door een Fransman. Antoine Griezmann zorgde met twee treffers voor lachende gezichten, zij het bij de Spanjaarden die zich daardoor voor de derde keer winnaar van de Europa League mogen noemen. Ook Gabi deed ook een duit in het scorebordzakje: 0-3.

Het treffen in het regenachtige Lyon tussen de nummer vier van Frankrijk en de Spaanse runner-up had vooraf een duidelijke verhouding: Olympique was de underdog en Atlético Madrid de favoriet. Vooral de Madrileense defensie werd geroemd. Slechts twintig keer hoefde Jan Oblak in de Spaanse competitie te vissen. 

Al in de eerste helft waren de voortekenen bijzonder gunstig voor Atlético Madrid. Na een gigantische flater in de Olympique-defensie kwamen de Spanjaarden op voorsprong. Marseille-keeper Steve Mandanda speelde teamgenoot André Zambo Anguissa in, maar zag dat de Kameroener de bal van zijn voet liet doorgaan. Vervolgens stond Griezmann oog in oog met Mandanda. De Fransman in Spaanse dienst bleef ijskoud en schoof de bal beheerst en laag achter de doelman: 0-1.

In de tweede helft regende het neerslag en zag Marseille de kansen op een comeback in het water vallen. Na een razendsnelle combinatie stond Griezmann wederom alleen voor Mandanda en opnieuw was het raak. Via een subtiel stiftje verschalkte de spits de keeper uit Kameroen: 0-2.

En zo legt Atlético voor de derde maal beslag op de Europa League. Het betekent ook slecht nieuws voor Feyenoord, dat bij een Franse overwinning hoogstwaarschijnlijk rechtstreeks naar de poulefase van de Europa League mocht. De Rotterdammers moeten nu gewoon voorrondes spelen, want er was maar een Franse overwinnaar in Lyon vanavond: Antoine Griezmann.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen