Gisteren gemist: Atleti wint EL, Ajax weet mogelijke CL-opponent

17 mei 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 16 mei.

Griezmann schiet Atlético naar derde Europa League-winst

De Europa League-finale tussen het onmachtige Olympique Marseille en Atlético Madrid werd beslist door een Fransman. Antoine Griezmann zorgde met twee treffers voor lachende gezichten, zij het bij de Spanjaarden die zich daardoor voor de derde keer winnaar van de Europa League mogen noemen. Ook Gabi deed ook een duit in het scorebordzakje: 0-3.

Aangevallen Dost slaat bekerfinale waarschijnlijk over

Ondanks de aanval van hooligans, speelt Sporting Portugal zondag de bekerfinale tegen Aves. Maar Bas Dost, die een hoofdwond opliep, komt waarschijnlijk niet in actie. "Voetbal is voor mij niets meer waard als je zoiets meemaakt", aldus Dost tegen het Algemeen Dagblad.

Ajax treft in voorronde CL Sturm Graz óf PAOK Saloniki

Omdat Atlético Madrid de Europa League heeft gewonnen, weet Ajax hun twee mogelijke tegenstanders in de tweede voorronde van de Champions League. De Amsterdammers worden aan Sturm Graz (Oostenrijk) of PAOK Saloniki (Griekenland) gekoppeld. Ajax heeft dat zelf ook bevestigd.

Ook Luuk de Jong haakt geblesseerd af bij Oranje

Luuk de Jong is afgehaakt bij het Nederlands elftal. De spits van PSV heeft te veel last van een gebroken teen, zo bleek tijdens de training van woensdag. De Jong was in Zeist voor een tweedaagse trainingsstage met Oranje. Ronald Koeman maakt vrijdag de definitieve selectie bekend, maar kan geen beroep doen op De Jong.

Brands: "PSV heeft nog een heel genereus aanbod gedaan"

PSV heeft z'n uiterste best gedaan om Marcel Brands aan boord te houden. De technisch manager twijfelde lang, maar besloot in te gaan op de verleidingen van Everton. Daarmee eindigt voor Brands een periode van acht jaar bij PSV.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen