Spoorboekje: WK-gekte duurt voort, duels in Eredivisie Vrouwen

18 mei 2018, 07:00   Bijgewerkt: 17 mei 2018, 23:48

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 18 mei.

Nieuws

WK-selecties volgen, Martinez tekent bij

Portugal, Senegal en Frankrijk maakten donderdagavond hun defintieve selecties bekend voor de eindronde in Rusland. Welke landen komen daar vrijdag weer bij? De ene lijst volgt de ander op: de WK-gekte is echt begonnen. In België komt er overigens ook nog ander nieuws: bondscoach Roberto Martínez tekent nog voor aanvang van het toernooi een nieuw contract, dat hem tot 2020 eindverantwoordelijke maakt bij onze zuiderburen.

Wedstrijden 

Bali United - Arema (15.30 uur)

Met Kevin Brands en Nick van der Velden heeft Bali United, het team dat vorig seizoen nog op een haar na kampioen werd van Indonesië, twee Nederlanders onder contract. Zij maken echter amper minuten: hoe anders is dat voor Stefano Lilipaly. De oud-speler van onder meer SC Cambuur is wel belangrijk, maar kon niet voorkomen dat de laatste vier wedstrijden verloren gingen. Tegen Arema wacht er beterschap: zij staan helemaal onderaan.

Ajax - Heerenveen (19.30 uur)

Met nog drie wedstrijden op het programma, hebben de vrouwen van Ajax de beste papieren om wederom kampioen van Nederland te worden. Dan moet het in eigen huis eigenlijk wel winnen van sc Heerenveen: als dat lukt, kan het aanstaande maandag kampioen worden tegen de directe concurrent FC Twente. Lukt dat niet, dan geldt mogelijk hetzelfde, maar dan voor de Tukkers.

Bekijk hier alle wedstrijden in de Eredivisie Vrouwen

Voetbal op tv

10.00 uur: MLS samenvattingen, Eurosport, samenvattingen van de laatste speelrondes in Amerika

18.10 uur: Karlsruher SC - Erzgebirge Aue, FOX Sports 2, live verslag van het play-off-duel 

19.30 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, een overzicht van de belangrijkste voetbalnieuwtjes

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen