Heerenveen heeft beet en legt Olde Riekerink twee jaar vast

17 mei 2018, 15:34   Bijgewerkt: 17 mei 2018, 17:23

sc Heerenveen heeft donderdag de opvolger van Jurgen Streppel gepresenteerd. De club gaat in zee met Jan Olde Riekerink, zo heeft de club laten weten. De ervaren voetbaltrainer heeft in Friesland voor twee seizoenen getekend.

De 55-jarige Olde Riekerink werkte als trainer bij Ajax, was hoofdcoach bij AA Gent en FC Emmen en werd in de zomer van 2005 assistent-trainer onder Co Adriaanse bij FC Porto in Portugal. Vervolgens ging hij als assistent-trainer van Adriaanse aan de slag in de Oekraïne bij Metallurg Donetsk. Daarna werkte de geboren Tukker ook nog in China en bij Galatasaray. 

Olde Riekerink schemerde de afgelopen dagen nog met interesse vanuit China, maar heeft dus gekozen voor Heerenveen. Daar is technisch manager Gerry Hamstra maar wat blij mee. "We zijn blij dat we vandaag de nieuwe trainer kunnen presenteren", reageert hij. "Jan is een trainer die past bij de kernpunten van onze profielschets; presteren met zelf opgeleide en gescoute spelers, attractief voetbal en de individuele ontwikkeling van spelers. Het is een trainer met ruime ervaring in verschillende functies in zowel binnen- als buitenland.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen