Lukkien over VAR-beslissing: "Het waren drie lange minuten"

17 mei 2018, 21:31

Dick Lukkien kon leven met het gelijkspel dat zijn ploeg in eigen huis behaalde tegen Sparta Rotterdam. De trainer van FC Emmen zag dat de bezoekers de betere kansen hadden in Drenthe en was ook erg blij dat er geen strafschop kwam voor de bezoekers na een uur spelen. "Het waren drie lange minuten", glimlachte de trainer over de tijd die de video-arbiter nodig hebben om de conclusie te trekken dat het geen penalty was.

Dat deed hij tegenover FOX Sports. "Dan zit je in spanning. Alexander Bannink kwam naar me toe en zei al dat het van twee kanten kwam. De scheidsrechter twijfelde daaraan", legde Lukkien, die zelf het moment nog niet had teruggezien, uit.

Dus bleef het 0-0. "Een resultaat waar ik mee kan, maar ook moet leven. Zij hadden wel de grootste kansen, we begonnen apathisch door de spanning. Dat is logisch: hier zijn we nog niet vaak geweest met elkaar. Dit is prima; we moeten zorgen dat we een keer scoren zondag."

Al met al was het ondanks de remise genieten voor Lukkien. "De wisselwerking tussen de spelers en het publiek. Je ziet dat er weer hunkering is naar de Eredivisie. Daar gaan we voor om die maar in te lossen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen