Portugal laat André Gomes, Éder, Semedo en Nani thuis

17 mei 2018, 22:04

Portugal heeft de selectie voor het WK in Rusland ook definitief bekend gemaakt. Ten opzichte van de voorselectie is onder andere EK-held Éder, Rúben Neves, FC Barcelona-spelers André Gomes en Nélson Semedo en Nani afgevallen bij bondscoach Fernando Santos. Er zitten enkele opvallende namen bij de groep.

"Of deze selectie sterker is dan tijdens het EK 2016?", herhaalde de bondscoach de vraag tijdens zijn bekendmaking. "Dat is moeilijk te zeggen. Maar ik ben net zo zelfverzekerd over mijn ploeg als tijdens het WK. Het is belangrijker dat spelers denken aan 'we' dan aan zichzelf, zoals bij het EK ook zo was."

Verder was er plaats voor Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), de verdediger die lang geblesseerd was en pas op de laatste speelronde van de Bundesliga weer een hele wedstrijd speelde. Zijn eerste optreden in maanden bovendien. "Toch is er een stevige indicatie dat hij op tijd weer helemaal fit zal zijn", aldus Santos. Dat geldt ook voor Cristiano Ronaldo: de sterspeler is ondanks zijn blessure ook opgeroepen.

Doel: Anthony Lopes (Olympique Lyon), Beto (Goztepe), Rui Patrício (Sporting Lissabon)

Verdediging: Bruno Alves (Rangers FC), Cédric Soares (Southampton), José Fonte (Dalian Yifang), Mário Rui (Napoli), Pepe (Besiktas), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Ricardo Pereira (FC Porto), Rúben Dias (Benfica)

Middenveld: Adrien Silva (Leicester City), Bruno Fernandes (Sporting Lissabon), João Mário (West Ham United), João Moutinho (AS Monaco), Manuel Fernandes (Lokomotiv Moskou), William Carvalho (Sporting Lissabon)

Aanval: André Silva (AC Milan), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Gelson Martins (Sporting Lissabon), Gonçalo Guedes (Valencia), Ricardo Quaresma (Besiktas)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen