Lindhout bekijkt beelden weer en trekt andere conclusie

17 mei 2018, 23:10   Bijgewerkt: 17 mei 2018, 23:23

Scheidsrechter Allard Lindhout was donderdagavond de gebeten hond na het duel tussen FC Emmen en Sparta Rotterdam. De leidsman besloot de beelden te bekijken waar Alexander Bannink opponent Stijn Spierings naar de grond trok, terwijl er een hoekschop werd genomen. Het allen gebeurde in het strafschopgebied van de thuisploeg. Zijn conclusie? Geen strafschop.

Toen de arbiter na het duel nogmaals de beelden van het incident bekeek, kwam hij echter tot een andere conclusie dan tijdens het duel. Namelijk dat het wél een penalty was. Hoe kan dat? "Achteraf heb ik de beelden net uit meerdere standpunten gezien en dan kom ik tot één conclusie: het had een strafschop voor Sparta moeten zijn", antwoordde hij, in mineurstemming, tegenover RTV Drenthe.

Op de beelden langs het veld, kreeg hij echter maar één beeld te zien van de VAR, die zelf aangaf te twijfelen. "Ik moet beoordelen op basis van de beelden die ik op dat moment voor het scherm te zien krijg. Op basis daarvan was ik niet overtuigd van een penalty. Ik heb het totaalshot, de camera van bovenaf, gezien op het scherm", legt hij uit. "De beslissing is best wel groot in de wedstrijd, dus die moet je zorgvuldig proberen te nemen. Ik ga met een rotgevoel naar huis, met een kater."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen