Berghuis: "Uiteindelijk wil ik bij Oranje basisspeler worden"

18 mei 2018, 08:41

Steven Berghuis speelt tot dusver een kleine rol in de plannen van Ronald Koeman. De Feyenoorder speelde in de eerste interlands onder de nieuwe bondscoach een handvol minuten. Vanzelfsprekend hoopt de aanvaller op meer, ook omdat hij zelf een goed seizoen achter de rug heeft.

Berghuis bleef tegen Engeland op de bank, in het oefenduel met Portugal pikte de twaalfvoudig international zes minuten mee. "De bondscoach heeft zijn ideeën bij de eerste ontmoeting voor Engeland aan ons verteld en daarin was mijn rol bescheiden", zegt Berghuis in De Telegraaf. "Hij wilde spelers zien en diverse systemen uitproberen. Hoe Koeman het invult tegen Slowakije en Italië weten we nog niet."

De buitenspeler vervolgt: "De basis voor mij blijft goed presteren bij Feyenoord en vervolgens mijn kans pakken als ik die bij het Nederlands elftal krijg. Uiteindelijk wil ik bij Oranje basisspeler worden en dus moet ik mijn Feyenoord-vorm laten zien."

In de laatste twee dagen meldde Berghuis zich in Zeist voor een tweedaagse trainingsstage. Hij hoort vandaag (vrijdag) of Koeman hem ook selecteert voor de komende oefenwedstrijden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen