Buijs één van elf geslaagde trainerscursisten bij de KNVB

18 mei 2018, 23:03

Danny Buijs was al aangesteld als hoofdtrainer bij FC Groningen, maar moest het allerhoogste trainersdiploma nog halen. Vrijdagavond maakte de KNVB bekend dat Buijs samen met tien andere cursisten is geslaagd voor de zogenaamde UEFA Pro-cursus, waardoor zij volledig als hoofdtrainer in het betaalde voetbal aan de slag mogen.

Naast Buijs hebben ook Adrie Poldervaart, Arne Slot, Erik van der Ven, Fuat Usta, Jeroen Rijsdijk, Koen Stam, Mischa Visser, Peter Reekers, Peter Uneken en Sjors Ultee het programma met goed gevolg afgerond. De overige cursisten zitten nog in een laatste fase van de opleiding en zullen ongeveer 1 juni klaar zijn. Bij de uitreiking van de Johan Cruijff Schaal ontvangen alle geslaagde trainers het felbegeerde diploma.

Nederland is daarmee wederom elf potentiële hoofdtrainers in het betaalde voetbal rijker. Voor de cursus van dit jaar heeft de KNVB de opzet enigszins aangepast. Zo was er meer persoonlijke begeleiding van de cursisten en werden sprekers als Ronald Koeman, Louis van Gaal, Leo Beenhakker en Toon Gerbrands uitgenodigd. De volgende UEFA Pro-cursus staat voor 2019 gepland.

Buijs is tijdens de cursus  trouwens positief opgevallen bij de destijds voor de KNVB-werkzame Ron Jans. Het goede optreden van Buijs tijdens de gesprekken met Jans leidde zelfs zijn aanstaande dienstverband bij FC Groningen in. Buijs is dit seizoen nog actief voor Kozakken Boys, waarmee hij nog altijd in de race is voor het kampioenschap in de tweede divisie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen