Vormer eindelijk bij Oranje: "Dat zegt wel iets over Koeman"

19 mei 2018, 08:54

Eindelijk heeft Ruud Vormer zijn uitverkiezing voor het Nederlands elftal te pakken. De sterspeler van Club Brugge zit voor het eerst in zijn lange loopbaan bij Oranje en daar is hij heel blij mee. Vormer vindt het positief dat Ronald Koeman in het hier en nu kijkt.

Vormer kreeg het nieuws te horen van een landgenoot. "Stefano Denswil kwam naar me toe en zei: 'Ruudje, heb je het al gehoord? Je zit erbij.' Ik had het zelf nog niet gehoord, maar ik had het wel gehoopt. Voor de zekerheid had ik mijn vakantie alvast verzet. Dit maakt een heel mooi seizoen helemaal af voor me", zegt de middenvelder tegen De Telegraaf.

Dat uitgerekend Koeman hem nu selecteert voor Oranje, is enigszins opvallend. In Vormers periode bij Feyenoord deed Koeman nauwelijks een beroep op de middenvelder. "Dat vind ik fantastisch. Dat zegt wel iets over hem. Het laat zien, dat Koeman naar het hier en nu kijkt en niet naar vroeger. Ik heb altijd een goede relatie met hem gehad, alleen kwam ik onder zijn leiding bij Feyenoord niet veel aan spelen toe. In die tijd koos Koeman voor Immers, Vilhena en Clasie en zat ik veel op de bank. Het is voor mij speciaal, dat hij me nu bij Oranje haalt. Toen ik moest afzeggen voor de vorige interlands heb ik Koeman even aan de lijn gehad en gaf hij aan, dat ik goed bezig was bij Brugge. Daaruit sprak al veel vertrouwen."

In België vindt men het opvallend dat Vormer nog geen interlands had gespeeld. "Ik werd er inderdaad veel mee geconfronteerd, maar het is iets dat je niet zelf in de hand hebt. Ik heb verschillende jeugdinterlands gespeeld en ben met onder 17 zelfs nog naar Peru geweest, maar je moet net de bondscoach treffen, die je een kans wil geven. Ik zie dit toch als een bekroning. Het is een geweldige eer om voor je land te mogen uitkomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen