Groeneveld wil meer dan NEC: "Europese top is bestemming"

19 mei 2018, 11:07

NEC promoveerde dit seizoen niet in het jaar waarin het wel moest gebeuren. Het kostte trainer Pepijn Lijnders al na een half jaar de kop in de Goffert. Vleugelaanvaller Arnaut Groeneveld was afgelopen seizoen één van de weinige lichtpuntjes in Nijmegen. Toch kijkt het 21-jarige talent voor komend seizoen ook alvast om zich heen. Hij wil zich als speler ontwikkelen en denkt daarvoor de Jupiler League te kunnen ontstijgen.

"Er is interesse. Van clubs uit de eredivisie. Maar ook van clubs uit het buitenland. Voorlopig is er nog niets concreet. Ik ga er zeker op in als een club zich meldt die me als voetballer verder kan helpen. Ik zie de Europese top als mijn eindbestemming", laat Groeneveld in het Algemeen Dagblad optekenen. De aanvaller heeft nog wel een doorlopend contract tot 2020 bij NEC.

Hij had met de Nijmegenaren maar wat graag in de Eredivisie gespeeld. Het knaagt dan ook dat het jaar van zijn persoonlijke doorbraak geen doorslaggevend succes voor NEC is geworden. "NEC hoort een stabiele eredivisieclub te zijn. We hebben het midden in het seizoen verpest door een voorsprong van zeven punten weg te geven. Natuurlijk was er een trainerswissel. Maar die mag nooit zoveel invloed hebben."

'Iedereen zal ervan schrikken'

Door de misgelopen promotie lijkt Groeneveld een volgende stap te willen zetten, vanuit voetbaltechnische maar ook vanuit persoonlijke overweging. "Als ik een mooi contract krijg bij een grote club kan ik de mensen om me heen die het verdienen nog meer ondersteunen. Ik kan er dan voor waken dat mijn jongste zusje niet hetzelfde meemaakt als ik. Maar het gaat ook om de eer en de trots. Dat mijn ouders en mijn vrienden trots op me zijn is een heel belangrijke drijfveer."

Groeneveld refereert daarmee aan zijn naar eigen zeggen chaotische jeugd. Hij is geboren in Nigeria en woonde in Nederland bij drie verschillende pleeggezinnen. Het talent speelde in de jeugd van PSV, maar verdiende niets. Het verkeerde pad lonkte, maar hij bleef strijden voor het voetbal. Groeneveld wil het gehele persoonlijke verhaal pas na zijn carrière vertellen in een documentaire. ",,Iedereen zal ervan schrikken. Ik wil nu in mijn comfortzone blijven. Als ik te veel in detail treed, achtervolgt het me mijn hele carrière."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen