Zwitserse keeper Hitz verkiest vakantie boven WK voetbal

19 mei 2018, 11:35

Het wereldkampioenschap voetbal is voor veel spelers het hoogst haalbare, een droom die uitkomt. Dit geldt echter niet per definitie voor de Zwitserse doelman Marwin Hitz. Hij maakte onderdeel uit van de WK-selectie, maar heeft bondscoach Vladimir Petkovic laten weten te bedanken voor de eer. Hij geniet liever van zijn vakantie dan dat hij als derde doelman naar Rusland afreist.

Volgens Duitse en Zwisterse media mag Hitz zich na de zomer opmaken voor een overstap naar Borussia Dortmund. Een vakantie alvorens zich te melden voor het nieuwe seizoen geniet dus prioriteit. In de selectie van bondscoach Petkovic was Hitz achter Roman Bürki (Borussia Dortmund) en Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach) geselecteerd als derde doelman.

Hitz, tegenwoordig nog spelend voor FC Augsburg, kwam tot dusverre twee maal in actie voor het nationale team van Zwitserland. Tijdens het Europees kampioenschap van 2016, in Frankrijk, was hij het gehele toernooi bankzitter. Aangezien Hitz ditmaal bedankt voor die eer, heeft Petkovic Yvon Mvogo (RB Leipzig) opgeroepen als vervanger.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen