Almere-aanvoerder niet speelgerechtigd tegen De Graafschap

19 mei 2018, 11:55

Almere City FC-aanvoerder Tom Overtoom moet het beslissende duel om promotie naar de Eredivisie definitief missen. De middenvelder maakte afgelopen donderdag hands op de doellijn en voorkwam daarmee een doelpunt van De Graafschap. Een penalty, rode kaart en schorsing waren het gevolg.

Almere City verkondigde na afloop echter dat er geen enkele opzet in het spel was en tekende beroep aan tegen de aanstaande schorsing. Zaterdagochtend heeft de aanklager betaald voetbal het hoger beroep van de club definitief afgewezen. "In Zeist achtte men het bewezen dat Overtoom afgelopen donderdag een bewuste handsbal maakte in de eerste acte van het tweeluik", luidt de verklaring op de clubsite.

Overtoom is daardoor niet speelgerechtigd voor de beslissende return in Doetinchem. Het eerste duel tussen beide clubs uit de Jupiler League eindigde in 1-1. Almere City leek door een kopbal van Silvester van der Water lange tijd aan het langste eind te trekken, maar zag De Graafschap in de absolute slotfase alsnog langzij komen door een benutte strafschop van Fabian Serrarens.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen