Sturing levert Vitesse af in voorronde van Europa League

19 mei 2018, 22:42   Bijgewerkt: 19 mei 2018, 23:58

Edward Sturing heeft zijn interim-klus bij Vitesse tot een goed einde gebracht. De Arnhemmers gaan Europa in dankzij de gewonnen finale van de play-offs tegen FC Utrecht. Na de zege van dinsdag (3-2) won Vitesse zaterdag in de Domstad met 1-2. Het is voor de derde keer op rij dat Vitesse zich op mag maken voor een Europees avontuur.

Sturings klus bij 'zijn' Vitesse begon begin april. Henk Fraser was ontslagen als gevolg van de belabberde resultaten. Zelfs de play-offs kwamen in gevaar voor de Arnhemmers. Sturing moest het tij keren en die opdracht was wel aan hem besteed. Onder de clubman verloor Vitesse maar één keer. Ook na het beslissende play-offduel van vandaag (zaterdag) met Utrecht blijft die statistiek staan.

Het gebeurde allemaal na een bewogen openingsfase. Vitesse had de bal nog maar net aan het rollen gebracht, of Matavz dook op voor David Jensen. De voet van de doelman voorkwam dat de Sloveen alleen door kon gaan. Aan de andere kant loste Gyrano Kerk een waarschuwingsschot. De vingertoppen van Jeroen Houwen voorkwamen een droomstart voor Utrecht.

Videoref

Maar na de poging van Kerk kwam Vitesse nooit onder druk te staan. Even hielden de Arnhemmers hun adem in toen scheidsrechter Bas Nijhuis de hulp van videoref Danny Makkelie inriep. Matavz kreeg de bal in de zestien op zijn arm, maar de arbitrage besloot dat dit niet opzettelijk was. Vitesse vond het ook prima dat Utrecht de bal had. Met de winstpartij in het Gelredome en de voorsprong in het achterhoofd kon de ploeg van Sturing achterover leunen en zijn momenten kiezen.

Het gaf Utrecht nieuwe moed, maar Vitesse hield opvallend makkelijk stand. Dat was in eerste instantie de verdienste van de Arnhemse defensie zelf. Anderzijds wist het uitgebluste Utrecht ook niets te creëren. Een goede kopbal van Willem Janssen in de handen van Houwen en twee late kansen van Cyriel Dessers in de blessuretijd waren de enige wapenfeiten.

Vitesse kon na het eindsignaal van Nijhuis een klein feestje vieren. Het turbulente seizoen eindigt voor de geel-zwarten met een Europees ticket, waarmee ze op 26 juli instromen in de tweede voorronde van de Europa League. Sturing keert dan weer terug in zijn vertrouwde in de rol van assistent, dan van Leonid Slutsky.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen