Fenomenale Memphis schiet Lyon met drie goals CL in

19 mei 2018, 22:56   Bijgewerkt: 19 mei 2018, 23:20

Op de mooist denkbare wijze heeft Memphis Depay het seizoen afgesloten bij Olympique Lyon. Op de slotdag van de Ligue 1 stond er Champions League-voetbal op het spel en omdat Lyon met 3-2 van OGC Nice won, gaat Lyon de Champions League in. Memphis was met een hattrick de grote uitblinker.

Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg Memphis de prijs voor beste speler van de maand april overhandigd en dat inspireerde de Nederlander kennelijk. Hij werd de grote ster in de tweede helft en hielp Lyon over het dode punt heen. Want Lyon stond er bij rust niet rooskleurig voor. Alassane Pleá had in de eerste helft op aangeven van Mario Balotelli namelijk de 0-1 gemaakt.

Lyon wist dat het bij die stand Champions League-voetbal zou mislopen en zette een tandje bij. Op aangeven van aanvoerder Nabil Fekir werkte Memphis kort na rust de 1-1 tegen de touwen. Dat bleek de opmaat voor meer. De aanvaller schoot slim raak door een vrije trap onder de muur door in het doel te schuiven. Het feest was compleet toen Memphis er vervolgens ook 3-1 van maakte. Na een pass van Bertrand Traoré bleef hij oog in oog met de keeper zeer koel. Hij eindigt het seizoen daardoor op negentien competitiedoelpunten en heeft in de Ligue 1 dit seizoen twee hattricks gemaakt.

Namens Nice, dat achtste is geworden, deed Pléa vijf minuten later nog wel wat terug, maar Lyon hield stand. De ploeg eindigt daardoor als derde en weet zich verzekerd van Champions League-voetbal. Met dank aan Memphis.

Bekijk ook: De beelden: Memphis loodst Lyon met hattrick naar CL