Koeman: "Na deze duels moet er een duidelijk plaatje zijn"

20 mei 2018, 15:59   Bijgewerkt: 20 mei 2018, 16:11

Ronald Koeman wil de komende oefenduels met Slowakije (31 mei) en Italië (4 mei) gebruiken om 'een duidelijke plaatje' van het Nederlands elftal te krijgen. De bondscoach hoopt dan exact te weten hoe zijn ploeg ervoor staat. Vooral aan de speelstijl moet gewerkt gaan worden.

"We hebben vier wedstrijden en dan wil ik een duidelijk plaatje hebben. Al zijn er niet veel vraagtekens", aldus Koeman zondag tijdens de persconferentie. "Tegen Engeland en Portugal hebben we de aanzet gegeven. Nu hebben we weer twee wedstrijden om alles duidelijker te laten worden. We willen verder met een systeem van drie of vijf verdedigers. De invulling daarvan kan wel verschillen per tegenstander."

"We moeten als team heel compact staan als we de bal niet hebben", noemt Koeman één van de verbeterpunten voor Oranje. "Wat Chelsea liet zien zaterdag tijdens de FA Cup-finale, dat wordt tegenwoordig wel gevraagd in het voetbal. We moeten compact kunnen spelen, verder van de goal af. Dat is iets waar we de komende weken aan moeten gaan werken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen