FC Emmen te sterk voor Sparta en debuteert in Eredivisie

20 mei 2018, 16:26   Bijgewerkt: 20 mei 2018, 16:56

Volgend seizoen zien we voor het eerst FC Emmen in de Eredivisie. In een bloedspannende finale was de ploeg uit Drenthe te sterk voor Sparta Rotterdam, terwijl de thuisploeg nog wel op voorsprong kwam. Uiteindelijk werd deze goal ongedaan gemaakt door mooie aanvallen van Emmen, de eindstand werd 1-3. Sparta zal wijzen naar niet gegeven strafschoppen in de vorige wedstrijd en vandaag (zondag), maar maakte zelf te weinig indruk en degradeert zodoende terecht.

Vooraf was de vraag of Emmen volgend seizoen voor het eerst in de historie zou uitkomen in de Eredivisie, of dat Sparta zich voor het derde jaar op rij kon opmaken voor een seizoen op het hoogste niveau. De spanning was dan ook te snijden op het zonovergoten Kasteel: het thuispubliek en een volgepakt uitvak zorgden voor een fantastische sfeer. Na de 0-0 uitslag in Emmen – mede omdat de videoscheidsrechter geen penalty aan Sparta gaf -  kon het nog alle kanten op, en ook de spelers leken zich hiervan doordrongen.

Na 28 bijzonder rommelige minuten kwam Sparta op 1-0. Stijn Spierings veroverde de bal van Emmen-middenvelder Michael Chacon, dribbelde snel naar voren, kapte twee verdedigers uit en schoot hard in de hoek. Het eerste hoogtepunt van de wedstrijd was dus gelijk een doelpunt. Tien minuten later zou Chacon zijn fout echter goedmaken, door aan het eind te staan van een prachtige aanval. Lukkiens ploeg liet zien waar het goed in is, en creëerde via Anco Jansen en Glenn Bijl de opgelegde kans voor Chacon. Met de 1-1 ruststand was Sparta dus virtueel gedegradeerd op uitgoals.

De eerste fase na rust werd getekend door een niet gegeven strafschop aan Sparta. Fred Friday, die verder niet goed speelde, dribbelde het zestienmetergebied van Emmen in en werd ten val gebracht door Jeroen Veldmate. Dennis Higler vond het geen penalty en ook na overleg met de VAR ging de bal niet op de stip, net als in het heenduel tegen Emmen. Dichter kwam Sparta ook niet bij een treffer, want voetballend wilde het maar niet vlotten voor de Kasteelheren.

Uiteindelijk heeft Advocaat niet voor een ommezwaai kunnen zorgen. De resultaten bleven wisselvallig en voetballend is er niks over van Sparta. Lukkien zijn ploeg liet met goedkopere spelers mooier voetbal zien en mag dit volgend jaar doortrekken in de Eredivisie. Tot in de late uurtjes zal er feest gevierd worden in Emmen, de lokale club is voor het eerst officieel Eredivisionist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen