Trieste week van Dost eindigt met nederlaag in bekerfinale

21 mei 2018, 00:04

Sporting Portugal heeft de trieste week afgesloten in mineur. Na de aanval van hooligans op de eigen spelers, verloor de club van Bas Dost (op archiefbeeld) zondag de bekerfinale van Aves (2-1). Voor Aves is het de eerste bekerwinst in de clubhistorie.

De voorbereiding van Sporting op de finale werd dinsdag ruw verstoord. Hooligans vielen spelers en mensen van de technische staf aan. Aanleiding was het missen van de voorronde van de Champions League. Tijdens die trieste aanval liep Dost een hoofdwond op. De spits twijfelde of hij de wedstrijd tegen Aves wilde spelen. Na wikken en wegen besloot Dost in actie te komen. Hij had zondag dan ook een basisplaats. Net als veel andere bekende namen.

Sporting moest het spel maken, en Aves gokte op de counter. Die omschakeling werd dodelijk voor Sporting. Al na zeventien minuten sloeg Aves toe. Bij de tweede paal kopte Alexandre Guedes toe. Detail: Guedes genoot zijn jeugdopleiding bij Sporting. Vanzelfsprekend gingen Dost en consorten op zoek naar de gelijkmaker. Kansen waren er ook voldoende, maar Aves hield knap stand.

Sterker nog, de underdog verdubbelde de voorsprong. Wederom Guedes profiteerde van de ruimte. Onder toeziend oog van twee Sporting-verdedigers en keeper Rui Patricio schoot hij de bal knap in de hoek. Het viel Sporting te prijzen dat het niet opgaf. Na een gemiste reuze kans van Dost voor open doel, maakte invaller Fredy Montero op goed doorkoppen van Dost de aansluitingstreffer. In de zeven minuten blessuretijd deed Sporting er nog alles aan, maar tevergeefs.

De enorme kans die Dost miste:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen