FC Emmen heeft Heracles Almelo als voorbeeld in de Eredivisie

22 mei 2018, 08:40   Bijgewerkt: 22 mei 2018, 08:45

FC Emmen is voor het eerst in de clubhistorie gepromoveerd naar de Eredivisie. Hoewel de spelersgroep moet worden aangevuld, de begroting wordt verdubbeld en ook op kantoor de nodige mankracht moet worden aangetrokken, geniet de club uit Drenthe met volle teugen. Zij willen het voorbeeld van Heracles Almelo volgen met de gang omhoog.

"Het is zo verdomd moeilijk om die trots erin te krijgen. Iemand moet aan zijn buurman bijna goedkeuring vragen om naar Emmen te gaan. De laatste weken vroeg je de buurman juist mee. Dat moet de maatstaf worden", vertelt voorzitter Ronald Lubbers, die door de zege een Bentley moest afleveren bij Anco Jansen in het Algemeen Dagblad. "We kwamen er tijdens de contractbesprekingen niet uit. Toen heb ik gezegd: 'Anco, als we promoveren, rijd jij een week in die auto'."

Op de terugweg na het duel in Rotterdam waren er al de nodige sponsoren die zich kwamen melden bij de voorzitter. "Ik en Ben (Haverkort, de directeur van Emmen) kregen al appjes van potentiële sponsors. Ze willen allemaal instappen. Maar ja, straks maar eens kijken als er betaald moet worden", glimlachte Lubbers, die de club uit Almelo als goed voorbeeld ziet. "Heracles promoveerde als kleine provincieclub en is nu een stabiele middenmoter in de Eredivisie. Dat is voor ons hét voorbeeld."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen