West Ham United maakt komst van Pellegrini officieel

22 mei 2018, 09:13

West Ham United heeft Manuel Pellegrini officieel aangesteld als de nieuwe manager. De Chileens coach, die eerder Manchester City in de Premier League onder zijn hoede had, heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij The Hammers. Hij is daarmee de opvolger van David Moyes, die afgelopen week na zes maanden alweer vertrok.

"Manuel heeft de reputatie om aanvallend voetbal te spelen en het beste uit zijn spelers te halen", vertelde mede-voorzitter David Sullivan bij de aanstelling. "Hij is een van de beste managers ter wereld. We verheugen ons op een samenwerking met hem, die niet voor niets al een Premier League-titel achter zijn naam heeft staan."

Volgens Sullivan was ook de stem van de supporters belangrijk in deze aanstelling. "We hebben geluisterd naar de fans om ambitieus te zijn in de trainerskeuze." Afgelopen periode was de Chileen werkzaam in China bij Hebei Fortune China, waar hij afgelopen zaterdag vertrok. Sindsdien lag de aanstelling bij West Ham United voor de hand. Eerder was Pellegrini werkzaam bij onder meer Real Madrid, Málaga, Villarreal en River Plate.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen