Hyballa vindt nieuwe job en gaat aan het werk bij DFB

22 mei 2018, 11:29

Peter Hyballa gaat aan het werk bij de Duitse voetbalbond. De oefenmeester zal dus niet een nieuwe club in Nederland – bij onder meer Excelsior staat nog een vacature open – gaan coachen. Hij zal het opleiden van toekomstige trainers op zich nemen bij de DFB en is daarmee de opvolger van Michael Müller, die richting Zuid-Korea vertrok.

"De DFB wil de komende jaren innovatieve manieren ontwikkelen in het voetbal en daar wil ik graag met mijn ervaring een steentje aan bijdragen", vertelt Hyballa op de site van de DFB. "Het werd snel duidelijk dat we op dezelfde golflengte zaten en dezelfde doelen hebben. Ik kijk er naar uit om deze functie te gaan vervullen en hoop dat beide partijen hiervan zullen profiteren."

Zijn periode bij NEC in Nederland was maar weinig succesvol: de Duitse coach werd na een goed begin uiteindelijk ontslagen bij de destijds nog Eredivisionist. Toch is hoofd opleidingen Markus Nadler zeer blij met de komst van Hyballa. "Peter is een leraar die zijn cursisten ongetwijfeld kan inspireren, door zijn compentities, authentieke en emotionele benadering", aldus Nadler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen