Schmelzer levert aanvoerdersband van Borussia Dortmund in

22 mei 2018 – Lucien Favre kan meteen op zoek naar een nieuwe aanvoerder van Borussia Dortmund. Marcel Schmelzer heeft de band ingeleverd. De voorgaande twee seizoenen was de dertigjarige verdediger de captain. "Dat waren intense jaren, die zijn erg vermoeiend geweest", aldus Schmelzer.

Schmelzer levert aanvoerdersband van Borussia Dortmund in

"Het is mijn beslissing, ik denk dat dit het beste is", zegt Schmelzer op het clubkanaal van Borussia Dortmund, dat dinsdag Favre aanstelde als nieuwe trainer. "Ik ben er trots op dat ik twee seizoenen aanvoerder ben geweest, en dat ik in die tijd ook titels gewonnen heb."

Over zijn opvolging maakt Schmelzer zich geen zorgen. "Ik denk dat we spelers in de ploeg hebben die deze taak op zich kunnen nemen. Daarnaast maakt de club een doorstart. Daar past bij dat deze vacature nu ontstaat."

Schmelzer is een van de meest trouwe spelers die Borussia ooit gekend heeft. 346 wedstrijden speelde hij voor de Duitsers. Zeven spelers kwamen vaker in actie voor Die Borussen. Schmelzer speelde zijn hele carrière dan ook voor Dortmund.

Bundesliga

gerelateerd