De Ligt neemt geruchten in voetbalwereld niet zo serieus

23 mei 2018, 12:32

Matthijs de Ligt trekt zich niet al te veel aan van alle hectiek die er momenteel heerst in de transferzomer. De verdediger probeert het geruchtencircuit zo veel mogelijk links te laten liggen, al ziet hij het niet per se als iets negatiefs. "Goede spelers worden veel besproken, dus als het veel over mij gaat is dat een mooi compliment."

Dat vertelt hij op de clubsite van Ajax. "Maar ik probeer alle aandacht zo veel mogelijk van mij af te schuiven", nuanceert hij meteen daarna. "In het begin is alles mooi en leuk, maar na mijn debuut in het Nederlands elftal ben ik gaan nuanceren. Ik heb zelfs een paar voetbal-apps verwijderd van mijn telefoon. 'Nu even niet', dacht ik. Dat heeft mij wel geholpen."

Dus is de verdediger, die in het begin nog alles las en bijhield, inmiddels een stuk rustiger. "Ik lees bijna geen berichten meer die te maken hebben met transfers. Slechts af en toe doe ik dat wel en sommige berichten zijn echt lachwekkend. Ik vind het soms wel mooi om te zien wat er geschreven wordt over voetballers. Ik neem het vooral niet te serieus. Zo was ik vroeger ook hoor. Ik las ook wel eens dat een bepaalde speler naar Ajax zou gaan. Dat geloofde ik dan ook. Nu ik er zo dicht op zit weet ik wel beter."

Naast de transferperikelen, interlands met Oranje is er deze zomer natuurlijk nog het WK in Rusland. De Ligt: "Het is natuurlijk pijnlijk dat wij niet op het WK staan. Maar het blijft een heel bijzonder toernooi. Ik ga jongens als Lasse Schöne, Nico Tagliafico, Hakim Ziyech en wellicht Kasper Dolberg natuurlijk met extra aandacht volgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen