Napoli handelt snel en presenteert ervaren Ancelotti

23 mei 2018, 19:58

Zoals verwacht is Carlo Ancelotti de nieuwe trainer van Napoli. De gelouterde hoofdtrainer is woensdag aangesteld bij de Italiaanse topclub, kort nadat het vertrek van Maurizio Sarri werd aangekondigd. Ancelotti heeft voor drie seizoenen getekend.

Napoli kondigt het nieuws in een kort statement aan. De 58-jarige Ancelotti keert zodoende terug in zijn thuisland, nadat hij de afgelopen jaren veel in het buitenland had gewerkt. Negen jaar geleden verliet hij Italië om te gaan werken bij Chelsea. Zijn carrière nam vervolgens een vlucht langs andere topclubs als Paris Saint-Germain, Real Madrid en Bayern München. Bij laatstgenoemde club werd hij in september 2017 ontslagen, waardoor hij de afgelopen maanden heeft genoten van een rustige periode.

Nu moet hij echter weer vol aan de bak. Napoli haalde afgelopen seizoen meer dan negentig punten in de Serie A, maar werd niet kampioen. Het is aan Ancelotti om de felbegeerde titel komend seizoen alsnog aan Napels te schenken. Aan zijn ervaring als prijzenpakker zal het in ieder geval niet liggen.

De coach won al drie keer de Champions League en vierde vier landstitels. In Italië werkte hij eerder al als hoofdtrainer bij Juventus en AC Milan. Met name bij Milan was hij succesvol, met een landstitel, twee Champions League-eindzeges, twee keer de Europese Super Cup en een nationale beker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen