Real Sociedad stelt Garitano aan als nieuwe hoofdcoach

24 mei 2018, 21:03

Real Sociedad heeft Asier Garitano aangesteld als nieuwe hoofdcoach voor komend seizoen. De trainer, die na vijf succesvolle jaren deze zomer vertrekt bij Leganés, tekent een contract tot en met 2021 in Andalusië. Dat maakt de Spaanse club via de officiële kanalen bekend.

Garitano had grote successen met Leganés: met die club promoveerde hij tweemaal, waaronder naar de Primera Division. Twee jaar op rij wist hij handhaving te bewerkstelligen met de kleine club. Dat goede werk heeft hem dus een nieuwe club opgeleverd. In Anoieta wacht een nieuwe mooie klus: sinds de vierde plaats in het seizoen 2012/13 ging het niet beter dan in dat jaar: zevende, twaalfde, negende, zesde en dit seizoen wederom twaalfde. 

Eerder dit seizoen brak de club vanwege die tegenvallende resultaten nog met Eusebio Sacristan. Onder interim-coach Imanol Alguacil, trainer van het tweede team, werd het seizoen afgemaakt. Daarin waren vijf zeges, een gelijkspel en drie nederlagen, wat hem dus de twaalfde plaats in La Liga opleverde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen